Asuminen

Asukkaaksi

Nurmikotiin tehostettuun palveluasumiseen voi hakeutua Tampereen kaupungin, oman alueen asiakasohjauksen kautta. Yhteyttä voi ottaa myös Tampereen kotitoriin: Puhelimitse arkisin klo 8.00–16.30 numerossa 03 5656 5700, Sähköpostitse osoitteessa kotitori@tampereenkotitori.fi

Asukkaaksi voi hakeutua myös palvelusetelillä.
Palveluseteli myönnetään kaupungin tekemän kokonaisvaltaisen palvelutarpeen arvioinnin jälkeen. Palveluseteliä hyödyntäen asukkaaksi voi hakeutua myös ulkopaikkakunnasta.

 

Ulkopaikkakunnalta Nurmikotiin

Vanhuksella on mahdollisuus muuttaa vapaasta halustaan mihin tahansa kuntaan.Sosiaalihuoltolakiin lisättiin v.2011 uusi 16a§, jonka mukaan henkilöllä, joka ikänsä, vammaisuutensa tai muun sellaisen syyn vuoksi ei kykene asumaan itsenäisesti, on oikeus hakea palveluja ja hoitopaikkaa myös muusta kuin kotikunnastaan. Kotikunnan valintaoikeus koskee käytännössä henkilöitä, jotka tarvitsevat uudessa kunnassa asuakseen laitoshoitoa, perhehoitoa tai sijoitusta palveluasumisyksikköön.  Henkilön on itse tehtävä hakemus siihen kuntaan, johon hän haluaa muuttaa. Kunnan, johon ollaan muuttamassa tulee sitten välittömästi ilmoittaa hakemuksesta ja sen käsiteltäväksi ottamisesta hakijan kotikunnalle. Yleensä kunta, johon haluaa muuttaa tulee täyttää sen kunnan palveluasumisen kriteerit ja he pyytävät nykyiseltä kotikunnalta lausunnot henkilön toimintakyvystä ja palvelujen tarpeesta.

 

Huoneet ja asuinkustannukset

Nurmikodissa on jokaisella oma huone. Huoneeseen kuuluu wc/pesutila. Asukas voi sisustaa huoneen omien mieltymystensä mukaan. Huoneessa on valmiina sänky ja patja. Omat huonekalut, verhot ja taulut tuovat omannäköisen tunnelman ja tuttuuden, kodikkuuden.

25 huonetta 19,6 m2 + yhteistilat 15,4 m2 = vuokra 520 euroa , vesimaksu 20 euroa

15 huonetta 15,6 m2  + yhteistilat 12,12m2 = vuokra 420 euroa , vesimaksu 20 euroa

Lisäksi asumiseen tulee hygieniamaksu 50 eur/kk. Maksu sisältää petivaatteet ja liinavaatteet, sekä vaatehuollon, peseytymis- ja hygienianhoitotarvikkeet.

Palvelusetelillä vuorokausihinta on 117 eur/vrk + vuokra, vesimaksu ja hygieniamaksu.

Yhteiset tilat

Nurmikodissa on kaksi asuinsiipeä. Pohjoispäässä on kolme kerrosta, yhteensä 21 huonetta. Huoneet on jaettu kolmeen pienryhmäkotiin. Yhdessä ryhmäkodissa on 7 asuntoa /kerros.

Kerrokset on nimetty Aatula, Eetula ja Iitula. Päärakennuksessa on 4 huonetta, joita kutsutaan Pirttiläksi. Ja Eteläsiivessä on 15 huonetta, Ala-Hannala ( 7 huonetta) ja Ylä-Hannala ( 8huonetta).

Päärakennuksessa on yhteinen tupa/ruokasali, kunto- ja hoivatupa.  yhteisissä tiloissa voi viettää aikaa katsellen tv:tä tai seurustellen.

Päärakennuksen aulassa on lehdenluku ja seurustelupaikka.

 

Kerroksissa on oma keittiö/seurustelutila